torstai 28. maaliskuuta 2013

Aika kiitää nopeasti Saksassa


Lotta, Ambassador-stipendiaatti Saksassa

Aika uudenvuoden jälkeen tuntuu kuluvan yhä vaan nopeammin ja
nopeammin. Viikot kiitää silmissä ja niin paljon on vielä suunnitelmissa. Mulla on enää noin kolme ja puoli kuukautta jäljellä täällä, mutta niinkuin YFUn puolivälivalmennuksessa sanottiin, ''toteuta haluamasi asiat oikeasti'', niin aion myös tehdä.

Palasin eilen omalta puolivälivalmennukseltani Münchenistä, jonne olin matkustanut hostveljeni kanssa. Viikko oli sanoinkuvaamattoman upea. Uusia ystäviä ympäri maailmaa, mukavaa yhdessäoloa vakavampien asioiden  miettimisen lomassa. Valmennuksen päivittäisissä workshopeissa  käsittelimme mm. erilaisia arvokäsityksiä, sosiaalisen median käyttöä vaihtovuoden aikana, omaa rooliamme hostperheissä sekä sitä kuinka olemme kehittyneet, kasvaneet ja muuttuneet kuluneiden kuukausien aikana. Viimeisen illan kruunasi ''Bunter Abend'', johon me vaihtarit saimme suunnitella ohjelman itse. Viikon aikana ehdimme käydä myös pari kertaa Münchenissä, Olympiapuistossa, teatterissa sekä keilaamassa. Olo juna-asemalla oli haikea uusia ystäviä hyvästellessä. Onneksi sovimme tapaavamme vielä vaihtovuotemme loppua yhdessä täällä Berliinissä. 


Pääsiäsisloman aikana minulla ja hostperheelläni on suunnitelmissa tehdä vaellusretki pyöräillen Itä-Saksaan Görlitziin, Puolan rajalle. Toivottavasti sää suosii meitä. Säästä puheen ollen, talvi on venynyt Saksassa ennätyksellisen pitkälle! Edelleen katuja peittää lumi ja jää, sekä öisin pakkaset paukkuu noin -13 asteen tietämillä. Minun puolestani saisi kevät jo tulla! Kaksiviikoisella pääsiäislomalla ehtii onneksi vielä rentoutuakin ennen koulua, suunnitelmissa on vielä kavereiden kanssa hengailua ja remontointia kotona. Tosin kouluhommia on myös luvassa, nimittäin kaksi esitelmää sekä kokeisiin lukua.

Kielitaitoni on kehittynyt valtavasti, vaikka ei se tietenkään täydellinen ole. Saan usein kuulla, että puhun todella hyvää saksaa, ja nämä kommentit kannustavat aina vaikeina hetkinä hurjasti eteenpäin! Oppimisen ilo on osa jokaista päivääni täällä, vaikka jokaikinen päivä ei aina niita parhaita olekaan.


Hostveljestäni ja minusta on tullut kuluneiden kuukausien aikana huippuja kavereita sekä ihan sisarusmaisen läheisiä. Lähtöpäivä tulee olemaan vaikea meille molemmille. Veljen kanssa voin aina hengata ja jutella lähes kaikista asioista vaikka välillä ollaan me riideltykin. Mutta se on mielestäni vain hyvä merkki, joka kertoo siitä että tunnen itseni kotoisaksi täällä ja olen oma itseni :)


Tähän asti vaihtovuoteni on kulunut iloisesti uusien ihmisten ja kokemusten kanssa. Toivon että nämä kolme viimeistä jäljellä olevaa kuukauttani täällä Berliinissä ovat ne parhaimmat kuukaudet :)


Kevätsäitä odotellessa, Liebe Grüße
Lotta Mäkipää, YFU Saksa-Ambassador- StipendiaattiEi kommentteja:

Lähetä kommentti