keskiviikko 19. elokuuta 2015

Täällä saa hyvää aamupalaa

Elina, Saksa

Heipparallaa !

Päälle kaksi viikkoa oon jo täällä Saksassa asustellut ja ihan älyttömästi on jo kerennyt tapahtua! Lento Helsingistä Hampuriin meni hyvin ja pian jo sitten istuttiinkin bussissa kohti leirikeskuksia. Lentokentällä sattui pikkuruinen yllätys kun selvisi, että puolet suomalaisista meneekin eri leirikeskukseen. Loppujen lopuksi se oli ihan homma, kun suomalaisia oli niin paljon (20) muihin verraten. Bussimatka Möllniin kesti noin kolmisen tuntia, kun ensin tipautettin toiseen leirikeskukseen menevät vaihtarit Lauenbergiin.


Kuvakollaasi vasemmalta oikealle:

 1. Suomi-vaihtareita lentokentällä odottamassa koneeseen nousua. YFU:n vapaaehtoinen avustaja oli auttamassa meidät kentällä lähtöselvityksen läpi, mutta sen jälkeen oltiinkin omillamme. Onneksi meitä oli iso porukka ja kuljettiin kaikki "samaa matkaa" niin ettei kukaan jäänyt yksin!:--)

 2. Kuva lentokoneesta kun oltiin saavuttu Saksaan. Kone oli aika pieni, kaksi kahden penkin riviä kummallakin puolella.Tuntui että ainakin neljäsosa matkustajista kuului meidän vaihtariporukkaan!

 3. Möllnin leirikeskuksen ruokala asuinrakennuksesta (rakennukset samanlaisa) kuvattuna.
 OWO:lla meille oli järjestetty päivisin erilaisia workshoppeja mm. sopeutumisesta, host-perheistä, kavereista, harrastuksista ja Saksan junajärjestelmästä. Suurin osa workshopeista oli hyödyllisiä ja tarpeeseen tulevia, ja osa taas toistoa Suomen lähtövalmennuksesta.
  Iltaisin meillä erilaista ohjelmaa sisältäen mm. tehtävän 66 jossa meidän piti suorittaa erlaisissa ryhmissä 66 erilaista tehtävää (mm. käännä lause "Yksisarvinen tanssii sateenkaaren alla" 15 eri kielelle, tanssi minuutti hitaita ja juokse leirikeskuksen ympäri kolme kertaa).
 Toinen huippukiva ohjelmanumero oli Mölln-kisa, jonka aikana meidän piti kävellä Möllnin keksustaan (kuva 4, keskustan puistosta) ja toteuttaa erilaisia tehtäviä, joita olivat mm. Laula saksalainen laulu Saksalaisen kanssa ja videoi se, ota Saksaa kuvastava selfie, ja kuvaa aito saksalainen olohuone. Tuossa viimeisimmässä meidän siis koputtaa ventovieraan ovelle ja kysyä saadanko ottaa kuva teidän olohuoneesta !:--)
OWO:lla oli vaihtareita Suomesta, Norjasta, Tanskasta, Italiasta, Espanjasta, Sveitsitä, Ranskasta, Unkarista ja Liettuasta, ja koko leiri oli ihan menestys!


Leirin loputtua perjantaina (7.8) kaikki matkusti junilla host-perheidensä luo. Osalla junamatka kesti vaivaiset parisenkymmentä minuuttia, ja mun tapauksessa neljä ja puoli tuntia:--)
Tuntui melkein siltä, että olin meidän OWO:lla ainoa jolla oli näinkin paljon ongelmia junien kanssa heti alusta lähtien: noin puolivälissä mun matkaa mun piti vaihtaa junaa, joten sain tietenkinkaksi eri lippua. Onneksi tiirailin tarkkaan niitä lappusia sillä toinen ensimmäinen lippu oli väärä ja juna menisi väärälle asemalle. Noh, sitten sain uuden lipun ja kaikki oli hyvin.
Asemalla mut raiteelle saattanut vapaaehtoinen sanoi, että vaihda junaa Kasselin PÄÄrautatie-asemalla, mutta junassa huomasin lipussa lukevan eri asema Kasselissa:--)
 Mulle oli myös sanottu että mulla on Kasselissa noin puolisen tuntia aikaa vaihtaa junaa, mutta lipun vaihdoksen takia aikaa olikin ruhtinaalliset kahdeksan minuuttia!XD. Enkös sitten kirmannut kuin tuulispää painavan matkalaukun ja repun kanssa raiteelta 2, tosella puolella asemaa olevalle raiteelle 7. Onneksi loppujenlopuksi ehdin junaan ja pääsin perille Gießeniin jossa ihana host-perhe jo odottelikin raiteella!:--)

1. Kuva kotikadultani Lahanussa, meidän talo on tuo ensimmäinen oikealla jossa on vihreä-keltaiset-ikkunat ja köynnöstä pitkin seinää. Talo on (mun ymmärryksen mukaan) 1600-luvulla rakennettu miltei kokonaan entisöity rakennus, johon kuuluu aitta ja ihana suuri piha ja puutarha!:--)

2. Kun oltiin saavuttu asemalta kotiin, mua odotteli keittiössä kakkunen johon oli kirjoitettu Herzlich wilkommen Elina!, eli sydämellisesti tervetuloa Elina:--) Nälkä oli suuri ja kakku hyvää, minkä seurauksena kuvan ottaminen vähäsen unohtui.

 3. Perheen ankkuleita takapihalla. Perheellä on siis paljon ankkoja ja kanoja ja lampaita. Luulen että miltein kaikilla kyläisillä on joitain eläimiä, naapurilla mm. lehmiä. :--)

4. Olisikohan ollut keskiviikko tai torstai kun käytiin host-siskon ja siskon kaverin kanssa läheisessä kaupungissa Wetzlarissa, joka on vanha-kaupunki. Wetzlar oli hirmu kaunis ja täynnä pikku kauppoja ja putiikkeja. 1. Pyöräiltiin nuoremman host-siskon kanssa torstaina pienen matkan päässä olevalle järvelle, uiminen oli kyllä ihan taivaallista huomioiden Saksan sään, joka on kummatkin viikot heilunut 30 asteen rajamailla:--) Nähtiin myös hirmu paljon joutsenia!

2. Oon löytänyt ehkä tähän mennessä mun lemppari karkin Saksassa. Nää on sellassia omenan makusia pikkasen kirpeitä "nauhoja" jotka värjää kielen vihreeksi!!:--) Ihan huippuhyviä!

3.&4. Perjantaina ja lauantaina ollaan kumpanakin iltana käyty Jam Festival:ssa, kuuntelemassa musiikkia ja istuskelemassa nurmikolla. Festivaali järjestettiin ihan lähellä yhtä järveä joka oli tosi kaunis:--)

Paaaljon paljon muutakin on tapahtunut, mutta niistä vain lyhykäisesti:

-Käytiin host-maman kanssa keskiviikkona, ja vietiin sinne näytille mun todistus. Koulu vaikkutti kyllä kivalta mutta suurelta
-Rekisteröidyin Lahnaun asukkaaksi maman kanssa
-Ostin vuoden kattavan puhelin liittymän, joka ei aluksi kunnolla pelittänyt, mutta nyt toimii !
-Vieritettiin kaksi vuoren kokoista heinäpaalia hepoille syötäväksi
-Vietiin host-papan ja -siskon kanssa pikkulammas eläinklinikalle hoitoon
-Käytiin host-maman veljenpojan lähtiäisissä (lähtee kanssa YFU:n kautta vaihtariksi, Venezuelaan)
-Kävin perheen akrobatia-ryhmän harjoituksissa (huippuporukka !!)

Melkein jokaisena päivänä oon koisinut ainakin puolen tunnin päikkärit ja epäilen tän olevan joku "vaihtari syndrooma", jolla on tekemistä jatkuvan kielen kääntämisen kanssa (oon kuullut tätä esiintyvän muillakin:--))


Nyt taitaa viiimein häämöttää tän kilometrinpituisen postauksen loppu! Terveisiä kaikille siellä Suomssa ja muuallakin!:--)

xxx

P.s. Pitäkää hauskaa koulussa, mähän oon vielä koko loppukuukauden lomalla !!:--)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti