maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kulttuurien sulatusuunni

Kaisa Mikkola, USA
Young Ambassador -stipendiaatti


Olemme täällä Coloradossa päässeet tutustumaan amerikkalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Itse ainakin huomasin nopeasti, että ne eivät vastaa stereotypioita. Amerikkalainen kulttuuri on sekoitus kaukomaita ja paikallisuutta, uutta ja vanhaa, erilaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Täällä voi kokea yhdessä kaupungissa koko maailman.Omat ensimmäiset viikkoni ovat ainakin olleet varsinainen maailmanympärimatka. Olen syönyt hondurasilaista ruokaa tadzikistanilaisella teehuoneella, saanut uusiseelantilaisen ystävän, vertaillut Suomen ja Sveitsin koulujärjestelmää sekä päässyt osallistumaan aitoon japanilaiseen teeseremoniaan ja syönyt parasta sushia ikinä. Englannin lisäksi olen yllättäen oppinut myös lisää saksaa ja japania.

Toivon, että olemme onnistuneet tuomaan tähän kulttuurien sulatusuuniin myös pienen palan Suomea!

Finland-US Young Ambassadors -vaihto-ohjelman stipendiaatit kirjoittavat myös YFU:n blogiin. Stipendiaatit viettävät kuusi viikkoa Yhdysvalloissa. Ohjelmaan valitaan vuosittain reilu kymmenen 16-17-vuotiasta suomalaisnuorta. Vaihdon aikana suomalaisnuoret tutustuvat vihreään teknologiaan ja kestävän kehityksen ratkaisuihin eri kohteissa sekä amerikkalaiseen kulttuurin.

Finland-US Young Ambassadors on Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja CIMOn rahoittama stipendiohjelma. Ohjelman suomalaisena yhteistyökumppanina toimii Vaisala Oy. Ohjelman toteutuksesta vastaa YFU.


Lue stipendiaattien blogia CIMOn Maailmalle.net-sivustolla:
http://maailmalle.net/kokemuksia_maailmalta/blogeja_maailmalta/young_ambassadors_-stipendiaattina_yhdysvalloissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti